Munkalehetőség

A hetvenes években a szénbányák és a dübörgő iparosítás korában Salgótarján hatalmas gyáraiban több ezer ember kezdte a munkát mindennap. Azoknak az időknek már vége, manapság sokkal kisebb és fejlettebb mini-gyáraink vannak.

Nálunk készül a Suzuki több típusának az ablakai, de az is valószínű, hogy a villanyautód akkumulátorpakkjában is találsz salgótarjáni alkatrészeket. Itt készülnek bútorok Hollandia, Luxemburg, Belgium szállodáiba, és messzi földről híresek a salgótarjáni tűzhelyek és kandallók is. A város széli ipari parkban külföldi és magyar cégek egyaránt megtalálhatók, nyomdában és csomagolástechnikában is sokfelé szállítunk.

"Fejlődő, szép város, mindig épül, újul"

- a kérdőívünk kitöltőinek szavai - részletesen a felmérés oldalon olvashatod

A legjobb mégis az, amikor Te választod meg a munkád! Nagyon sokan távmunkában dolgoznak magyar és külföldi cégeknek akár a világ másik felén - miközben élvezik a zöldellő hegyek nyugalmát, és egy kisváros biztonságát.

A távmunkázók tipikusan a bankszektor, épületautomatizálás, szoftverfejlesztés, elektronika, ügyfélszolgálat, oktatás szegmenseiben dolgoznak, Csajágaröcsögétől Iszapszentgilisztásig mindenfelé - és ehhez ki sem kell mozdulni otthonról.

Valójában mindent lehet távmunkában csinálni, ami könnyen szállítható. Az amerikai szabadság-szobrot is Franciaországban csinálták - de ha nem is vagyunk annyira bátrak, bármit ami nem nagyobb mint egy átlagos hűtőszekrény könnyűszerrel távmunkázhatunk. Vannak cégek, akik kerítéselemeket gyártanak - miért is ne lehetne távmunkában, hiszen csak ki kell szállítani és kész? Vagy itt a kiskereskedelem: régen fontos volt, hogy hol a boltunk, de manapság mindenki mindent az Interneten vásárol, és teljesen mindegy, hogy az árukészletünk Alsópáhokon van vagy Salgótarjánban.

A legszuperebbek azok a munkák, amikhez nem szükséges szállítás - ezzel a környezetünk is jobban jár. Ilyen például az oktatás, online nyelvoktatás, üzleti coaching, stílus-tanácsadás, ügyvédi szolgáltatások, építész tervezés, kerttervezés. Külön figyelmet igényel a szoftverfejlesztés: ebben az iparágban a távmunka már 20 éve ismert és bejáratott fogalom, míg sok más iparág csak az elmúlt évben döbbent rá, hogy voltaképpen távmunkában is teljesen működőképes (sőt, hatékonyabb is).

De vannak olyan dolgok, amiket csak személyesen lehet elvégezni. Egy jó kőműves, szobafestő, vízvezeték-szerelő, gázszerelő, villanyszerelő mindenhol aranyat ér.

mi legyen a következő lépés?