Elérhető árú lakhatás

Salgótarján alig száz éves. Itt nem találunk historikus épületeket, a teljes Hild-díjas városközpont építészek tudatos munkájának az eredménye. Találhatsz régebbi és újabb lakótelepeket (érdekesség, hogy ezek nem valódi “panelházak”), van sok családi házas kertvárosi környék, vannak a városba olvadt falvak, és teljes hegyoldalak csak nyaralókkal.

Salgótarján a ‘70-es években exponenciálisan fejlődő iparváros volt, hihetetlen sebességgel nőttek ki az újabb lakónegyedek, hogy a sok gyár rengeteg dolgozója tudjon hol élni. A rendszerváltás után a régi gyárak megszűntek, így elindult egy elvándorlási hullám, ami éveken át hihetetlenül kedvező ingatlanárakat eredményezett.

Azóta pedig elindult egy folyamatos drágulás. Ugyan 2019 óta 43%-al nőttek az árak, de még így is elég megfizethető minden (2021 május).

  • Egy hagyományos 52m2-es lakótelepi lakás 12-15 millió Ft.

  • Egy 200 m2-es családi ház 20-25 millió Ft.

  • Vagy, vegyél egy nyaralót 3 millió Ft-ért az erdő szélén, és újítsd fel!

"Pestről költöztünk haza, innen már nem szeretnénk elmenni, ha nem muszáj. Abban a házban élhetek a családommal, ahol felnőttem, sokat jelent, hogy már a második generáció cseperedhet fel a cseresznyefa alatt."

- a kérdőívünk kitöltőinek szavai - részletesen a felmérés oldalon olvashatod

mi legyen a következő lépés?