Reggel madárcsicsergésre ébredni, este naplementékben gyönyörködni

Természetes természet

Salgótarján mesés zöld hegyek közt kanyarog - a természet mindenhol jelen van. Nagyon sok ház mögött kezdődik az eredeti, háborítatlan erdő. Nem csoda, hogy a madárcsicsergés itt mindenhol szériatartozék!

Az ötszáz méteres hegycsúcsokról a középkori várak megmaradt romjaiból elképesztő a kilátás, a naplemente mindenhonnan gyönyörű.

Az érintetlen őserdőkben kirándulóösvények várnak, és megannyi felfedeznivaló a város bányászati múltjából. Az erdő kristálytiszta vizű forrásokat rejt a megfáradt túrázóknak.

"A környező hegyek látványa lenyűgöz. Csend, nyugalom."

- a kérdőívünk kitöltőinek szavai - részletesen a felmérés oldalon olvashatod

Egészséges klíma

Salgótarján sűrűn lakott vidék volt a ‘70-es években, és százszámra költöztek ide munkavállalók. A rendszerváltás után az erőltetett iparosítás végét jelentette, így a régi, környezetszennyező gyárak már réges rég bezártak.

A várost körülölelő erdők friss levegőt árasztanak. Az erdőben akkor is kellemes a hőmérséklet, amikor máshol már hőségriadó van, de alapvetően a hegyek miatt sokkal mérsékeltebb a klíma, mint Magyarország legtöbb részén.

Bár az időjárás mindenhol egyre kiszámíthatatlanabb, itt nincsenek árvizek, és pusztító szélviharok.

Könnyű közlekedés és biztonságos környezet

A város élhető méretű - a legtöbb lakókörnyezetben sétálva elérhető élelmiszerbolt, iskola, de természetesen a helyijárati buszokkal könnyen elérhető a város távoli szegletei és a közeli rejtett pici falvak is.

Ha nem akarsz buszra várni, akkor autóval 10 perc alatt juthatsz el a legelső külvárostól (Zagyvapálfalva) a legutolsó lakótelepig (Beszterce), 20 perc alatt meg már Szlovákia éttermeiben kóstolhatod meg a gondos házias receptek alapján készült, elképesztő méretű finomságokat. Ja és ha ez még nem volt elég: a parkolás szinte mindenhol ingyenes!

"Látom a szobámból a Salgói várat. Közel a vasúti megálló és a távolsági buszpályaudvar."

- a kérdőívünk kitöltőinek szavai - részletesen a felmérés oldalon olvashatod

mi legyen a következő lépés?