Miért pont Salgótarján? - Nóri és Attila

Általában ez az első reakciója az embereknek, amikor megemlítjük, hogy nemrégiben ott vásároltunk lakást. Erre mi azt szoktuk felelni: miért ne?

Nóri és Attila vagyunk, több mint 7 éve vagyunk egymás társai, amiből az utóbbi közel két évet már házastársakként töltjük. A mi kis Költözz a völgybe! beszámolóinkat általában Nóri fogja írni, de Attila keze is benne lesz :-)

Szóval miért is pont Salgótarján?

Kettőnk közül én vagyok a Nógrád megyei kötődésű, születésemtől kezdve nagyjából 20 évig éltem életvitelszerűen a megyében. A középiskolai évek alatt töltöttem a legtöbb időt Salgótarjánban. Attila gyökerei Pest megyében vannak, ennek ellenére is mindig örömmel érkezik haza velem. A táj elképesztően gyönyörű és igazi feltöltődés volt a kapcsolatunk első 5 évében hazamenni vidékre a budapesti betondzsungel után.

2 éve már, hogy a bázisunkat áthelyeztük Esztergomba, de a szívünk mindig is hazahúzott, szinte az első közös látogatás óta ott képzeljük el az életünket. Salgótarjánban szinte minden megvan, amire szükségünk lehet, és ennyire természetközeli várost keveset ismerünk. Na jó, Esztergomban itt a Duna és közel a Pilis, de azért valljuk be, ez nem egy Északi-középhegység :-)

Most még csak ketten vagyunk és hát legyünk őszinték, a városi infrastruktúra kényelmét egyelőre nem szeretnénk feladni, így szinte reflex-szerű volt a gondolat, hogy Salgótarjánban keressünk egy olyan lakást, ami az igényeinknek és a pénztárcánknak is megfelel, valamint a családunkhoz is közel van.

A költözésig még még jó sok feladat vár ránk a szükséges tőke előteremtésén túl: először is végre át kell vennünk a lakás kulcsait, aztán alaposan meg kell terveznünk a felújítás menetrendjét, meg kell álmodnunk a dizájnt, meg kell találnunk a megfelelő szakembereket, túl kell esnünk az összes munkálaton, végül jöhetnek a bútorok és aztán már csak egy jó költöztető céget kell keresnünk, hogy célba érjünk.

Ez a terv nagyon jónak hangzik, már mi is tűkön ülünk miatta… De vajon tényleg egy nagy buli lesz az egész? A rendszeres beszámolóinkból minden ki fog derülni és reméljük, hogy végül ti is belátjátok: Salgótarjánban jó élni!

Nóri és Attila, 2021.07.18.